FIFA ka publikuar renditjen e re të kombëtareve, duke u bazuar rezultateve të arritura në ndeshjet e muajit nëntor, transmeton VAR Kosova.

Ndeshjet ndërkombëtare u luajtën në të gjithë botën në nëntor 2023, me kualifikimet e FIFA World Cup 26™ në Afrikë, Azi dhe Amerikën e Jugut.

Edhe pse Argjentina (1) ende kryeson përpara Francës (2), Anglia (3, 1 lart) tani janë në treshen e skuadrave në krye, e ndjekur nga Belgjika (e katërta, 1 lart), e cila gjithashtu u ngjit në një vend. Edhe pse Brazili (i 5-ti, poshtë 2) ka humbur terren pas humbjeve të njëpasnjëshme nga Kolumbia dhe Argjentina, ata kanë qëndruar në vendin e tyre në top 5.

Shqipëria ndodhet në pozitën e 62-të, teksa Kosova është ngritur në vendin e 101, që është pozita më e lartë ndonjëherë.